2011. szeptember 29., csütörtök

Classic Army SPC Custom Dark Earth (Codname: Sally)

Most ismételten egy egyedi kinézetű airsoft replikát veszünk górcső alá, ami egy M4 replika lenne. Maga az alap vas is ki lesz vesézve a közel jövőben, de most a személyre szabott változatát boncolgatom kicsit.

Jelen vizsgált alanyom a Classic Army Special Purpouse Carabine M4A4-ese lenne, ami már régóta szolgál az airsoft játékokon. Maga az alap fegyver is megér egy jó velős cikket, mivel az elmúlt majdnem 5 év alatt igen sok örömet szerzett már, valamint sok bosszúságot a cső másik oldalán lévő ellenek. Anyagát tekintve full fém, ami alól kivételt képeznek a tus, valamint a pisztolymarkolat. A fém részek, nem acélból, hanem valamilyen ellenálló alumínium ötvözetből készülhettek, mivel a sok téglához valócsapódást és eldobást eddig kifogás nélkül túlélték.
Feliratokkal a fegyvertesten kifejezetten jól állunk, mivel az összes eredeti feliratot megkapta M4-esünk, ami egy igazi típuson is szerepel, egyedi szériaszámmal együtt. (De ez minden CA-ra jellemző). A test festése, anyag minősége elsőosztályú. Pont ezek a tulajdonságok miatt eszem ágában sincs az alap fegyver testet lecserélni, hiába léteznek már csilli-villi magpul testek.

Akkor először beszéljünk a külső kiegészítőkről. Próbáltam úgy kialakítani a fegyvert, hogy terepen és CQB-n is egyaránt optimális teljesítményt nyújtson. Az spc RIS-RAS rendszerének köszönhetően könnyen felszerelhető és átalakítható pillanatok alatt. A RAS rendszer védelmét Classic Army Ris panelek végzik, amik pillanat alatt eltávolíthatóak, a felső részen még egy ERGO rail cover is helyet kapott, ha pl PEQ-t kell elhelyezni, gyorsan megoldható legyen.
Magwell, első markolat,és a sín rendszer
A könnyebb fegyvertartást elősegítendő egy Magpul rail vertical grip került az előagyra, mely üreges kialakításával nem teszi orr nehézzé a replikát. A tárfészekre egy FAB Defense Magwell, tárazást és fegyverfogást elősegítő került, mely a várakozásokat is felülmúlva, rendkívül sokat segít pl egy CQB közben végrehajtott gyors tárcserénél. Öblössé teszi a tárfészket és pillanatok alatt a helyére vezeti a tárat.
Tárfészek
A sátorvas ki lett cserélve egy sniper típusú Classic Army-ra, mely a fogásnál segít megint nagyon sokat.
A célzásért egy G&P 30mm-es Red-Dot a felelős. Ennek a meghibásodása esetén egy MI Mbus nyílt irányzék veszi át a helyét.Az első fém irányzékkal együtt használva tökéletes célzást tesz lehetővé szerintem úgy max 30m-ig. Ezen felül, már túl pontatlannak találtam.

Tus az akkumulátor helyével
 A tus a gyári spc fix tus, mely masszív vastag és erős műanyagból készült. A hátsó részén egy kb 1 cm vastag fém takarólemez található, amit, mint az eredetit is fel lehet nyitni. Ide a legnagyobb típusú akkumulátorok is elférnek. Azonban ez a lipok korszakában már nem mérvadó. Viszont kifejezetten kényelmes fegyvertartást biztosít, és a vsatag masszív kialakításának köszönhetően, nincs neki ellenfél, ha pl egy üvegablak bezúzásáról van szó.

A hop-up rendszer az új generációs sárga állító fogaskerekeket kapta, mely a tévhittől eltérően erős rázástól nem állítódik el. Precíz beállításokra vagyunk vele képesek és könnyen hozzáférhető a dust cover alatt.




Gyárilag a CA-kra jellemzően 300-320 Fps-t teljesített, amit egy 120-as systema rugóval felhúztunk masszív 367 Fps-re. Az erősített ver2-es gearboxnak hála, egyáltalán semmilyen fogaskereket nem kellett cserélni, mivel a gyári alkatrészek tökéletesen ellátták a feladatukat. Az elsütő billentyű cseréje viszont cserét érdemelt egy systema típusúra, mivel ez megfáradt a sok használat során.
Célzórendszer

Összesítés: Masszív, szép fegyver, mely egyáltalán nem olcsó, sőt, de minden tortúrát kibír. Rendkívűl jól moddingolható, ergonomikus, és minden terepen megállja helyét. Az alap fegyvert is teljes vállszélességgel tudom ajánlani mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése