2014. február 6., csütörtök

R.I.P. avagy nem lesz nyugodt a halálod!

Még a cikk elején had jegyezzem meg, hogy ennek köze nincs az airsoft témakörhöz. Igazából ezt csak érdekességként írnám le. Észrevehetően fejlődnek a fegyverek az elmúlt években, és ezzel együtt fejlődnek a lőszerek is. Szerintem ezt már ránézésre betiltották, hogy bármilyen rendfenntartó, vagy katonai szervezet használhassa, annyira brutális. Azonban valljuk be, az ember nem azért fejleszti a fegyvereket, mert azzal a cső másik oldalán álló személynek jót akar. Szóval, ezzel még valaki össze fog futni éles helyzetben!
A fent látható R.I.P. (Rest in Peace, azaz Nyugodjék békében) lőszer, sima, hagyományos 9mm-es kézi lőfegyverekhez lett kifejlesztve, mint pl egy Glock, vagy Beretta M9, így nem kell hozzá különleges eszköz, amivel ki lehet lőni.
Elég sok zombis filmet nézhetett aki ez kitalálta. Igazából, a testen kb minden egyes találat elég arra, hogy halálos sebet ejtsen. A következő képeken ezt látni is lehet. A lőszer, a becsapódás után szétrobban, és hatalmas roncsolást végez.
Hát láthatjuk, hogy nem egy humánus lőszer ez. Remélhetőleg megmarad a lőtéri használatra!
Videó itt: http://www.youtube.com/watch?v=psGFPRpWZ3w

6 megjegyzés:

  1. "Dum-Dum golyó (ang., ejtsd: döm-döm néven az angolok a gyorstüzelő ágyúk lövedékeit, jobban mondva golyózáporát értik. A név azon kelet-indiai gyárról vétetett, ahol legelőször készítettek ily lövedékeket (l. Lövedék). Ezek a golyók, amelyeknek ólommagvát a nikkelköpeny nem egészen veszi körül, az emberi testbe lőve, ott kiterjednek, deformálódnak s ez által az emberi szervezetben szörnyű pusztítást okoznak. Az első hágai békeértekezleten (l. Békekonferenciák) szó volt a D. -golyók használatának tilalmazásáról. Nagybritanniát és az Egyesült Államokat kivéve el is fogadtak a többi államok (Portugália távoltartotta magát a szavazástól) egy nyilatkozatot, amely szerint tilos oly lövedékeket, golyókat alkalmazni, amelyek az emberi testbe érve kiterjednek vagy ellapulnak, amilyenek az oly kemény köpenyű golyók, amelyeket a köpeny nem takar teljesen vagy amelyek köpenye bevágásokkal van ellátva. Az angolok állítólag a búr háborúban, az első hágai békeértekezlet után, ilyen golyókat használtak. "

    De ha jól tudom végül nem humánus okai voltak a harctéri leállításáról, mert ez roham esetén az első embert eltalálja és meg is öli. Viszont egy hagyományos lőszer, átmegy rajta, és egy mögötte állót is megsebesít. Ez két sebesült, aki borzalmasan ordít nyöszörög, rombolja a morált, el kell látni, - aki odamegy segíteni, az is kaphat egy golyót - és elszállításuk máris 3-4 embert vesz igénybe, az ellátásról lábadozás költségeiről, nem is beszélve, ráadásul hosszú idő mire újra hadrafogható (ha egyáltalán az marad). És hopp így lehet hatékonyabban megnyerni egy csatát...

    Szvsz. Manapság pont legfeljebb a bérgyilkosok vehetik hasznát.

    VálaszTörlés
  2. De még katonai alkalmazás esetén is, jobb egy sebesült akit fogságba lehet ejteni és ki lehet hallgatni/vallatni.

    VálaszTörlés
  3. Attól függetlenül, túszszabadítás, CQB esetén ugye az a törekvés, hogy ne menjen át a delikvensen a lőszer, mert az a társad, vagy a túsz életébe is kerülhet. Ugye azért használnak ilyen esetekben SMG-t, mivel a pisztoly lőszernek nincs akkora átütő ereje. Ide mondjuk lehet van létjogosultsága.

    VálaszTörlés
  4. Rip = Radically Invasive Projectile...
    http://www.kaliberinfo.hu/hirek/rip-fail

    VálaszTörlés
  5. Fail :) - Legjobb! Akkor ez máris is mehet a múzeumba :P Esetleg pár gazdag ficsúrra rásózni :P

    VálaszTörlés
  6. Hajjaj. Na erről nem szólt a fáma. De azért jól néz ki. Olyan lesz majd, mint a Desert Eagle. Csúnyán leszerepelt a valóságban, de majd Hollywoodban celeb lesz.

    VálaszTörlés