2011. július 3., vasárnap

ERGO Rail Cover (Sín takaró)

Gearhead-eknek ugye nem kell említeni sem, hogy egy RIS-RAS rendszer mennyi kiegészítő felszereléséhez nyújt lehetőséget. Azonban ezeknek mind a festése, mind pedig a fogazata könnyen tud sérülni, ha ne adj isten valaminek odacsapjuk pl egy ház szűk folyosóin folytatott küzdelem során. Ezért érdemes védeni.
Felsorolni sem tudnám hány fajta takaró/védő lemez létezik a piacon a neves japán gyártókon át a kínaiakig. Én most az ERGO egyik termékét mutatnám be.
Keresgélés közben akadtam rá erre a darabra. Már első ránézésre is tetszetős. Kemény műanyag, a felülete érdesített, színre pedig ugyan az a Dark Earth, mint a Magpul termékei. Matt színű, nem csillogós.
Alsó nézet, a rögzítő füllel
Eddig is használtam takaró lemezeket, de ezek a standard CA, valamint King Arms termékei voltak. Ezeknek a nagy hátránya, hogy egy kis fém lemez benyomása után lehet rácsúsztatni a sínre, ami nem elég hogy összekarcolja, még nehézkes is, valamint meg van az a hátrányuk, hogy ha több ideig rajtahagyjuk szó szerint egy csavar húzóval kell lefeszegetni. Az Ergonak pont ebben terjed ki a nagyszerűsége. Nem kell feszegetni, hanem egy úgynevezett Lock rendszerrel le valamint fel lehet rakni csak egy mozdulattal.
Rögzítő fül kinyitott állapotban
A LIFT feliratú fület kell körömmel felpattintani és egy mozdulattal le is lehet szedni.
Sínre szerelt állapotban
Rögzítés előtti pillanat
Ajánlom mindenkinek az ERGO termékeit, mert nagyon jó anyag használatúak. Árban kb ugyan ott van mint egy Magpul rail cover, de kinek a pap, kinek a papné ugye. Jó érzés ránézni, jó a fogása, és a festés sérülése nélkül, pillanatok alatt el lehet távolítani.
Hivatalos kép az ERGO oldaláról

ERGO hivatalos honlapja: ERGO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése