2011. július 15., péntek

MSA Racers Védőszemüveg

Én személy szerint a taktikai, azaz a bőrhöz tapadós, nagy felületen védelmet adó védőszemüvegeket favorizálom, mivel a szem épsége a legnagyobb kincs. Nagy játékokon csak ilyet használok, de akkor is ha tudom hogy minimum lesz egy AEG a játékon. Azonban néhány LARP játékhoz elengedhetetlen a kisebb napszemüveg, szemüveg szerű védőeszköz, valamint ha pl csak megfigyelőként vesz részt az ember egy rendezvényen.
Ilyen alkalmakra az MSA Racers védőszemüveget használom.
Vásárláskor a csomagban a következők voltak. Védő,tartó tasak, ami egyben a szemüveg lencséjének a tisztán tartását is szolgálja, valamint maga a szemüveg, aminek a szárára egy nyakba akasztó is rá van húzva.
A szemüvegen a keret csak a tetején fut körbe. Ez azonos anyagú és színű a szárral. A lencse cserélhető. A lencsébe egy fém tartó van középső részen, ami az orrnyereg tartókat rögzíti, valamint az MSA márka jelzés látható rajta. Ez nagyon masszív, és okos ötlet, nem spóroltak vele, nem fog egy könnyen eltörni, mint általában.
A lencse víztiszta, kemény, ellenálló anyag. Probléma vele, hogy kissé torzít. Nem értem, hogy ilyen masszívan összerakott védő szemüvegnél hogy engedhetnek meg ilyen hibát, hogy torzítson a lencse.
A szárak rendkívül erősek és patent módon vannak rögzítve a kerethez. A szemüveg viselése könnyed, nem nyom sehol. A szárra egy gumírozott szövet pánt van felhúzva, amivel lehet nyakon hordani a szemüveget. Erre is fehér színnel fel van tüntetve a gyártó. Egy műanyag szűkítő gömb van rajta, amivel könnyen lehet állítani a pánt nagyságát.
Mint említettem az MSA nagyon kényelmes és jól is néz ki. Nézelődésre, nem nagy igénybevételre, azaz LARP közbeni mászkálásra teljes mértékben alkalmas. Viszont nagy gamekre nem. Oka hogy nagy mértékben párásodik. A lencse alsó része hozzáér az arc bőrünkhöz és ezért nagyon gyorsan befülled. Az bőrfelülettől nem lehet eltolni, mert akkor nem nyújt védelmet a szemnek.

Összességében játékra nem nagyon ajánlom senkinek, mert a nagyfokú párásodás miatt nem alkalmas rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése