2011. június 30., csütörtök

Magpul PMAG 75rd Midcap

Sok fajta kialakítású tár közül választhatunk, a fém köpenyestől, a műanyagig, a standardtól, a különleges pl thermold kialakításúakig. A műanyag tárak praktikusabbak, mert könnyebbek, viszont nem bírják annyira a strapát, mint a fémek és nem lehet hozzájuk pl magrubbert csatlakoztatni. Ez kb így is volt, amíg a Magpul ki nem jött a sajátos (szerintem nagyon szép) PMAG, valamint EMAG tárjaival és a hozzájuk tartozó rengeteg kiegészítővel.
Egy barátommal berendeltünk egy adaggal ezekből a tárakból Dark Earth színben. A vámon való zötykölődős bürokrácia után át is vehettük a csomagot. Patent dobozban érkeztek, ami szép zöld színben pompázik 2 felirattal a tetején, valamint az elején fel van tüntetve, a színe és a kapacitása. Hologramos matricával volt az alja leragasztva (nem aprózzák el).
Precíz elrendezés és csomagolás
Kinyitva a dobozt, elénk tárul a tartalma, amiben szép katonásan egyenként becsomagolva megtalálható a 10db 75 BB kapacitású Dark Earth színű PMAG tár.
Már bezacskózva is apró vigyort csal az ember arcára az odafigyelés és a precízió.
Kézbe véve, kellemes tapintású műanyag fogad minket. Nem fényes, nem csúszós gagyi, hanem minőségi érzést keltő, enyhén érdesített, kellemes fogást nyújtó anyagból készült.
Feliratokból igen jól állunk. A tár tetején található a kötelező jogi szöveg, ami felhívja a figyelmet, hogy ez egy kiképzés céljából gyártott termék, valamint az eredeti lőszer típusának a feltüntetése. Az alján hogy 30-as kapacitású, ami természetesen az eredeti éles verziójára utal.
A tár tetején a tárajak mögött található egy 80-as felirat. Ténylegesen belefér ennyi, de mindenhol a 75 van feltüntetve. A BB "kioldó pöcök" masszív rugót kapott, biztos hogy véletlenül nem fog kioldani, csak ha ténylegesen be toljuk a tárfészekbe.
Logóval ellátott védő tár talp
A tár alján lévő takaró lemezen találhatjuk meg a Magpul cég logóját. Ez egy cserélhető panel, amit a végén lévő hosszúkás "gomb" benyomásával lehet eltávolítani. Ez első leszedésnél kb felér egy kín szenvedéssel, mert úgy kell kb letépni róla. Miután ezt eltávolítottuk, utána helyezhetőek rá a Ranger Platek, vagy egyéb más védő panelok.
Levehető védő lemez
Az első fegyverbe való belehelyezésénél volt bennem egy kis félsz, mivel az Element gyártótól van a tulajdonomban ugyan ilyen PMAG, ami viszont lötyög a tárfészekbe és emiatt nem is adagol rendesen (viszont JG G36 Battle Axe M4 átalakítóban gyönyörűen adagol). Első belehelyezésnél azonban minden gondom elszállt. Úgy áll a tárfészekben, mint Katiban a gyerek. Egy CA M15A4-el próbáltam, és olyan hibátlanul helyezkedik el, hogy erre még más példát mondani sem tudok (még a gyári CA tárak is kotyognak kicsit). Adagolása egyenletes, minden BB-t hibátlanul ki lehet lőni.

Összegzésben egyáltalán semmi negatívumot nem tudok mondani. Próbáltam azért valamit keresni, de nem sikerült. :)
Jó anyag felhasználás, szép festés, gyönyörűen adagol. Ha a betonra potyogna, szerintem azt is kibírná.
Csúszás gátló "matricák" direkt erre a típusra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése