2011. augusztus 4., csütörtök

G&P MAGPUL Vltor Type Metal Body

Ez a leírás most tényleg a fegyver moddingolóknak szól. Ez nem csak a felrakunk valamit az M4-es sínrendszerére kategória, hanem kőkeményen meg fogja változtatni a külalakot.

Ez a darab is a távoli rizsföldekről került kicsiny hazánkban, zökkenőmentesen szerencsére. A dobozon kívülről semmi cicoma nem található. Sima karton doboz egy matricával az elején, ami tudatja hogy mi található benne.
A lényeg azonban a doboz kinyitása után tárul a szemünk elé. Karton papírba merevítve találhatjuk a G&P cég Vltor Magpul testét. Első ránézésre is impozáns, szemet gyönyörködtető darab. Még meg sem fogtam de már csak szemmel vizslatva is lehet látni, hogy minőségi darabhoz lesz szerencsénk.
Feltárul a szépség. :)
Néhány pin és csavar tartozék.
A doboz tartalma maga az M4 test, valamint az össze rakásához szükséges Pinek, dust cover és hop-up kamra. Tárkioldót, bolt catch-et és egyéb alkatrészeket ne is keressünk, mivel azok nem járnak hozzá. Viszont kedveskedtek még egy Magpul logóval, valamint egy Inokatsu termék füzettel.
Ahogy lehet látni, Dark Earth színben lett berendelve. Színezése természetesen ugyan az az összes magpul terméknél. A szabvány 20mm-es sín alatt egy feltűnő fehér felirat látható, ami lézerrel lett gravírozva. A tár fészken egy testtel azonos színű  Magpul logó és felirat látható, ami kb 2-3mm-er mélyen van gravírozva a testbe. A tűzváltó jelölései nem a megszokott M4-es írások, hanem inkább a H&K-ra hajazó piktogramok. festése nagyon jó minőségű, sima matt. A test kidolgozása, precíz. Minimális egyenetlenséget csak a Tube vezetőjében lehet találni, ami ugye úgy sincs szem előtt. Kézbe fogva a megszokott alumínium M4 test súlya van, ami pl egy szabvány CA m4-esnek is.
Szépen megmunkált MAGPUL logó
Tűzváltó piktogramjai
A másik oldalán a Vltor-ra megszokott szögletes kialakítású "sárkivető", lőszer elakadását manuálisan kidobó gomb és annak a házán egy ismét lézerrel gravírozott Vltor logó, a tár fészken pedig egy 2-3mm mély gravírozott felirat látható, amin megtalálható a test egyedi azonosítója (mint pl a CA M4-eseknél).
Egyedi széria szám
Felülről nézve a megszokott szabvány 20mm-es sín látványa fogad minket, valamint egy vonalkód.
Vonalkód
Az egyetlen anyag egyenetlenséget a tube bemeneténél lehet találni a test hátsó részén, valamint egy kicsit fölötte is. Egyáltalán nem zavaró, gondolom a gyártó soron itt volt felfüggesztve, de azért ilyen minőségnél egy kicsit jobban is odafigyelhettek volna.
Minimális megmunkálási hiba
A tár fészek és a sátor vas egybe van öntve. ez nem módosítható, mint a legtöbb M4-esnél. A tárfészek alja kellően ki van öblösítve, így a gyors tárazások pl egy CQB-n sokkal könnyebbek, mivel úgy vezeti bele a tárakat a nyílásba, mint a direkt erre használatos magwellek (tárazást segítő kiegészítők). A tárfészek eleje kapott egy 4 recéből álló érdesítést, ami még biztosabbá teszi a használónak a fegyver fogást. Apró dolgok ezek, de szerintem ezért is olyan nagyszerű, amit a Magpul csinál. Pici minimális változtatások, ami mind a fegyver fogást, mind a célzást, mind a tárazást és nem utolsó sorban az élményt és a külcsínt megnöveli.
Tár fészek recézése
 Csak érdekességként, a Magpul tárak állnak a tárfészekben, mint Katiban a gyerek. :)
Vastag sátorvas és az öblös tárfészek
Szétszedése két részre a testnek csak egy mozdulat. Az elejében lévő pint ki kell húzni kattanásig (2 kis pöcök nem engedni kiesni) és már ketté is lehet emelni a testet. A belső megmunkálás és festés épp ugyan olyan, mint a külső felén. A szakemberek odafigyeltek mindenre.
Két részt egybetartó PIN
Szét szedett állapotan
Összességében egy szépen megmunkált egyedi fegyver test, ami nagy feltűnést fog kelteni, minden játékon, és a kinézeten kívül, meg is könnyít sok folyamatot. A festés kopás állóságáról még nem tudok mondani, mivel játékon még nem vizsgázott. Azonban amint össze lesz szerelve és volt már játékon, frissíteni fogom a bejegyzést.
Csendélet

"Köszönet CSÉ-nek a fegyver testért."

2 megjegyzés:

  1. Szia! Érdeklődnék, hogy ezt a testet illetve az általad kivesézett Magpul tárakat melyik oldalról rendeltétek?

    Előre is köszi.

    F. Norbert

    VálaszTörlés