2011. augusztus 6., szombat

EAC (Marui) Glock 17 CNC Custom GBB (Silver)

A pisztolyok, nagy CQB fun létemre, mindig is közel álltak a szívemhez. Elsődlegesen a már leírt 1911-es colt variánsok állnak a legközelebb a szívemhez, de kb csak egy kicsivel lemaradva szerepelnek mögöttük a Glock, népes családjának a tagjai.

Érdekesség, hogy a Glock ezen típusa előszeretettel tűnik fel az akció filmekben, mint pl Bad Boy 2, vagy Nemzetbiztonsg BT. :)

A teszthez való használathoz nem kaptam dobozt, vagy kiegészítőket, mivel már jó ideje szolgálatban van csapaton belül ez a replika. Valószínűleg a doboz tartalma a nagyobb gyártókhoz megszokott minimális kiegészítő lehetett, mint pl a tisztítópálca, használati utasítás és kis csomag BB.

Első kézbevétel után már feltűnik a CNC szó jelentősége, hogy a szán egy darab alumínium tömbből lett kifaragva. Ez nem elég, hogy feltűnő külalakot kölcsönöz neki, de szokatlanul nagy súllyal is megtoldja.
Ami különlegessé teszi, hogy a pisztoly, tár és egyéb alkatrészei Marui gyártásúak, addig a szán a Guarder gyárból került rá.
A műanyag test anyaga, festése és megmunkálása, a Marui gyárra jellemző precíz munkát jelenti. A markolata érdesített, a jobb fogást elősegítendő. A markolat felett kis mélyedés látható, a hüvelykujj kényelmesebb tartása miatt és a jobb fegyverfogás miatt. A fegyver test elején egy sín lett kialakítva, hogy bármilyen szereléket rá lehessen rakni.
Feliratokkal nagyon jól állunk. A markolaton és a szánon megtalálhatjuk a Glock cég logóját. A sínen egy eredeti széria számot, valamint még egyéb az eredetin megtalálható írást.
Anyag felhasználása: Műanyag a fegyvertest, külső cső és a tár fenék. Fém: Szán, elsütő billentyű, Tár, szán akasztó, sín alján lévő szériaszámos lap, és a fesztelenítők.
Széria szám
A szán hátrahúzásához a hagyományosabbnál nagyobb erőt kell kifejteni, a nagy tömeg és emiatt az erősebb helyretoló rugó miatt. A szán kifejezetten szépen van megmunkálva. Megtalálhatóak rajta az Glock gyár logója, a széria száma, az eredeti fegyver gyártásának helye (Austria), a típusa (17) és a kaliber száma és a tár kapacitása 9*19.
A szán hátulján nagy mérető bevágásokat, recéket találunk ami a hátrahúzásához szükséges még jobb fogást és tapadást biztosítja.
A hüvely kivetőt lezáró lemez is szintén fém.
A szán tetején található még meg az első és hátsó irányzék.
A szán elnyírásától nem kell félni a szán akasztónál mivel mind a kettő fém.
Jól látható feliratok
Ezen típus másik különlegessége az irányzékaiban rejlik. A hátsó irányzékot horizontálisan lehet mozgatni, míg az első fix.
Irányzékok
A nagy előnye, hogy gyengébb látási viszonyok között, (ami már egy árnyékos helyen is) az előre festett fluoreszkáló célzók fognak segíteni. Nagyon precízen lettek festve és nagy hatásfokkal fénylenek. Nem tudom milyen festéket használhattak de ilyen minőséget csak külön megvásárolható 50-70$-os célzóknál láttam.

Rossz látási viszonyok között segíti a célzást
Külső csöve jó minőségű műanyag, a szán hátrahúzott állapotában csak minimális lötyögést mutat. 1-2 mm kilengés.

A tár fészek vastag fényes műanyagból van, ami nagyon jól bírja a tárak ki-be cibálását. Fixen, lötyögés mentesen tartja magában a tárat.
Tár fészek
A Tár:

Általában minden pisztolynak ez a sarkalatos pontja. Szerencsénkre itt mázlink van. Jó minőségű fém tárat kapunk a pénzünkért. 1 töltéssel másfél tárat tudunk kilőni, de ez nem a tár hibája, hanem a nehéz száné. Ez a kapacitás az én véleményem szerint rendben van.
23 BB a kapacitása, meg ugye +1 a csőbe.
A táron minden fém, kivéve a tömítések és a tárfenék. A hátulján az éles változat lőszer felosztását láthatjuk.
Egy probléma fordult elő, miszerint adogatás közben a túl szűkre szabott tárajakba megakadt a BB. Ezt viszont egyperces reszeléssel meg is lehet oldani.
Szűk javítást igénylő tárajak
Szétszedett állapotban semmilyen sorját nem találunk benne. Szépen meg van munkálva. Szétszedése az előző Glocknál már ismertetve lett.
Működése:

 Erőssége 300 FPS körülit produkál. A visszarúgása az erős rugónak és a fém szánnak köszönhetően igen impozáns, hangos csattanó hangot ad ki.
 25m-en mell alak könnyedén eltalálható.

Összegzés:

Pro:
  • szépen megmunkált külalak és belső
  • alkatrész ellátottság
  • masszív szerkezet nagy súly
  • CNC-ett fém szán
  • jó lőkép
  • fém rugóvezető
  • sok felirat
Kontra:
  •  BB elakadás a tárban
  • gyengébb gázzal nem akad hátul a szán
  • a szán rozsdásodik a víízel való érintkezés után nincs letisztítva (de könnyen letakarítható utána is)
Nagyon feelinges és szép replika, ajánlani tudom mindenkinek. Nem kell a tár törésétől tartani és a minimális betegsége ellenére megbízható másod fegyver.
 Köszönet OakleyDevilnek hogy megszülethetett a cikk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése