2011. augusztus 4., csütörtök

G&P T1 MicroSight

A zárt optikáknak rendkívül nagy előnyei vannak és minimális hátrányai, ami az elem lemerülésén és az optika belövésén ki is merülnek. (Amúgy van rengeteg fajta védelem a belövés ellen) Így érdemes mindig új dolgokat kipróbálni.

Tesztünk alanya a T1-es red dot. Ezt a fajtát inkább versenyeken lehet látni, főleg M4-eseken, ami a magassága miatt úgy lett kitalálva, hogy nyílt irányzékkal, pl MBUS-sal lehet használni.

Maga az eszköz nem egy méretes darab, de ugye ezt a Micro szóból is lehet érzékelni. Masszív fém házba zárt optika.
A festése matt fekete. Anyaga masszív fém. Súlya elég jelentős, a méretéhez képest. Szerintem betonra való ejtés sem végzi ki, de ezt még azért nem próbáltam. A hátsó része keskenyebb, és az első része felé öblösödik. Hátul található a fokozatokért felelős tárcsa, amin 5 fokozatban lehet állítani a lézer pont fényerősségét, valamint ez maga az elem tartó is. Az elején bal oldalt és a tetején pedig a lézer pont vertikális és horizontális állításáért felelős tárcsák helyezkednek el. Extra, hogy lehet választani, hogy a megjelenő cél pont piros, vagy zöld színű legyen, amit a fokozat állító tárcsa két irányba való tekerésével lehet elérni 5-5 fokozatban. Én személy szerint a zöldet csak épületben rosszabb fény viszonyok között használom, mivel a zöld bokrok, fák rendesen be tudnak zavarni.
Fokozat állító tárcsa, ami egyben az elem tartó is
 Az optika lencséjének első fele enyhén tükrös borítást kapott, amit nem tartok túl előnyösnek, főleg ha pl szembe süt a nap, mivel akkor eléggé tud csillogni.
A pont képe jobban látszódik, itt a fényképezőm nem bírta a fényviszonyokat
A felfüggesztése LaRue rendszerrel történik, ami szerény véleményem szerint a legideálisabb és a legjobb megoldás amit eddig kitaláltak. Ez annyit jelent, hogy mielőtt rátesszük a szabvány 20mm-es sínre előtte egy kis fogantyút kioldunk és kihajtjuk. Majd miután rátettük a sínre fordított sorrendbe ugyan ezt megcsináljuk. Levétele felrakása dúrbán 5-10mp-et vesz igénybe bármely sínre.
LaRue fogantyú kihajtott állapotban
Összességében egy nagyon jól összerakott célzó. Kis mérete ellenére nagyon könnyen lehet vele célozni, és ami hatalmas előny, hogy az MBUS irányzékkal teljesen kompatibilis. Kicsit zavaró a lencse színezése, de gyorsan meg lehet szokni.

"Köszönet CSÉ-nek a Red-Dot-ért"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése