2011. augusztus 23., kedd

KJ Works M1911A1 FULL METAL with Compensator GBB (CO2 Ver, OD)

A Colt 1911-es olyan a pisztolyok között, mint az AK a karabélyok között. Mindenki tudja mi az, hogy néz ki, honnan származik. A világ legsikeresebb fegyverei között forog és lendülete töretlen hiába elavult már a 45-ös lőszer és hiába találtak már ki könnyebb hatékonyabb pisztolyokat. Nem hiába ilyen sikeres, mivel ergonómiailag annyira el lett találva, hogy minden kezelő szerve ott van ahol lennie kell.

A colt fegyver család előtt tisztelegve mutatnám be a következő teszt alanyunkat.
Látszik hogy sok csatát látott már
A stukker első ránézésre is nagyon egyben van. Súlya meglepően nagy, rázásra nem zörög, nem lötyög. A fegyver test full fém. Műanyagból, csak a pisztoly markolat barnás színű takaró lemezei vannak, amiket mind a két oldalon két-két fém csavar tart a helyükön.
Compensatortol alig látszik ki a cső
A fegyver három fajta színezést kapott. Fekete a szán, a kezelő szervek, az elsütő billentyű, a kompenzátor. OD színű a fegyver test, valamint barna színű a markolat. Jó minőségű a festés. A pisztoly már sok játékban volt rendesen kapott is, esett is a földre, de tartja magát. Kisebb nagyobb karcok láthatóak már rajta, de nem zavaró.
A szánt erélyesen kell hátra húzni. Mivel fémből van a szán, így a helyretoló rugó is elég erős darab. Hátrahúzásnál a szán jól halhatóan kattan, melyet a fém szán akasztó tart ilyenkor a helyén. Mivel mind a kettő fémből van, így nem fog gyorsan elkopni.
Feliratokkal nem állunk jól. Kb semmit sem találhatunk rajta. Engem őszintén nem nagyon zavar, ha a stukker teszi a dolgát. A tár kioldóját is épp elég erőkifejtéssel kell megnyomni, hogy ne hagyjuk el véletlenül a tárat. A fegyver működése, biztosítása stb megegyezik a már korábban tesztelt TM 4.3 Hi-Capáéval, ezért ezt nem írom le részletesebben.
A markolat alján a hátsó részen találunk egy fém hurkot, ahova a biztosító drótot csatlakoztathatjuk, hogy így ne hagyjuk el a fegyvert. Az már más tészta, hogy így kb összeverjük magunk mögött a betonon, de vagy ez vagy az.
Rögzítő fém karika é a tár űr
A tárfészek a már megszokott vékony tárnak ad helyet, ami engem kissé zavar, főleg a Hi-capa széria drabális, vaskos tarjaihoz szokva. Ettől függetlenül gyorsan lehet tárazni. Könnyen csúszik bele a tár és érezhető kattanással nyugtázza hogy a helyére került.

Irányzékai fémből készültek. Az első és a hátsó is fix, nem állítható. Masszív fémből van mind a kettő, nem kell félni hogy letörnek.
Irányzékok
A Tár:

Amint a nevében is benne van ez a modell CO patronos tárral van szerelve, de természetesen gázos tárakat is elfogad. A tár egy vékony profilú fém eszköz, melynek a festésén meglátszik a használat. De ugye ez természetes. Befogadó képessége 25 + 1 a csőbe. CO patronos mivolta miatt 2 tárat tud kilőni egy patronból, ami igen kellemes dolog, mivel a patron cseréje idő igényes és nem olcsó (a gázhoz képest).

Patron helye.

A colt elején egy Mad Bull Punisher Compensator lett utólagosan felszerelve, ami a működésében ugye airsoft pisztoly mivolta miatt semmi haszna, de jól néz ki. A pisztoly teljesítményébe nem szól bele, mivel szinte semmilyen súlya sincs. Felrakás előtt sokat kellett rajta alakítani reszelni, hogy fel férjen. Szemből nézve a pisztolyt, ijesztő az összhatás, olyan mintha tényleg egy 45-ös csöve meredne ránk.
Punisher style elölről
A colt egy szabvány Black hawk Colt Serpa Belt Holster (tok) -ben kap helyet használat közben. Az egyik legmegfelelőbb pisztoly táska az én véleményem szerint, mivel masszívan megtartja a fegyvert és pillanatok alatt ki lehet belőle kapni, egy gomb megnyomásával. A tok a sátorvasnál rögzíti a Coltot. mivel műanyag az egész, így tud karcokat okozni a festésen, de valamit, valamiért.

Működése:
Tár berakása után, mint minden GBB-s pisztolyt, a szán hátra húzásával töltjük csőre. A kakasnak 3 állása van. Elsütése határozott, nagyot rúg vissza. A teljes fém kialakításnak hála nagy csattanás kísér minden lövést ami növeli a feelinget. Kellemes érzés használni. Nagyobb kézzel rendelkezőeket kicsit zavarhatja a pisztoly keskeny kialakítása, de gyorsan meg lehet szokni. 25m-en a test alak könnyen leküzdhető.

Pro:
  • Full fém, és jó anyag használat
  • Coltokra jellemző kezelő szervek
  • Állítható Hop-up
  • 340 FPS erősség
  • Erős hátra rúgás
  • Masszív összeszerelés és nagy súly
Kontra:
  • Gyorsan kopó festék
  • Feliratok hiánya
  • 1 patron csak egy tár kilövésére elég
Összegzés:
A hiányosságok ellenére nagyon jól összerakott Colt replikáról beszélhetünk. CQB-ra tökéletes és megbízható társ. Méret arányban 1:1 -hez ugyan az mint az eredeti, így minden tok és egyéb kiegészítőbe passzol. Jó vétel.

"Köszönet Csé-nek a replikáért"

2 megjegyzés:

  1. Hali
    Annyi lenne a kérdésem ,hogy hogyan szerelted fel a kompenzátort és honnan kellene reszelni belőle ,mert szeretnék én is egy ilyet a pisztolyomra ,tehát jó lenne tudni pontosan mennyire kell hozzányúlni a kompenzátorhoz ,még annyi lenne ,hogy gondolom ehobbyasiaról rendelted a cuccot?Mert máshol nem nagyon találok.

    VálaszTörlés
  2. Semmit nem kellett reszelni. A Colt elejét lehet benyomni és oldalra elfordítani. Ide tudod felrakni a kompenzátort, magától értetődően. E-Hobbyról lett rendelve.

    VálaszTörlés