2011. június 8., szerda

CA Back Iron Sight

Minden airsoft replikán jól jön ha van rajta valami féle irányzék. Én személy szerint a zárt (red-dot, Holo-sight) irányzékokat tartom a leghasznosabbnak, mivel azokat két szemmel is lehet használni. Nem kell az egyik szemet becsukni, hogy a másik szemmel célozunk, így ugye megfosztva magunkat a  nem kevés látó mezőtől, ami a legtöbb alkalommal végzetes lehet, mivel a nagy holt térben nem vesszük észre az ellent. Ettől függetlenül érdemes nyílt irányzékot tartani a fegyveren a zárt mögött is. Ennek a haszna egyszerűen az, hogy ha lemerül az optika, eltörik, bekoszolódik, akkor pillanatok alatt levehető, és a replika minden fajta nehézség nélkül használható tovább.
Másik felhasználási módja, hogy magával a zárt optikával is együtt használható, lényegesen megkönnyítve a célzást.

Na lássuk jelen alanyunkat:
Ez a Classic Army cég hátsó fém irányzéka.
 
Masszív súlyos darab, mely teljes egészében fémből készült. Egy felfogatási ponttal rendelkezik, mely lötyögés mentesen rögzíti a 20mm-es szabvány sínre.
Felfogatása
Az irányzék állítható mint horizontálisan, mint pedig vertikálisan is elég nagy tartományban. Ha a hop-up-unkat nem sikerül kellő módon beállítani, ezt az irányzékot akkor is hozzá lehet állítani. Az állítók tekerői határozottan kattannak a megfelelő állásokba, rázkódástól biztos hogy nem állítódik el (a Hop-Up előbb fog).
Célzó nézőkéje
2 állása van a célzó nézőkéjének, mint a szabvány AR (M16 stb) hord fogantyún lévőnek. Egy nagyobb a közeli 0-30m leküzdéséig, valamint egy sokkal kisebb, a távolabbi célokhoz. Védő szemüvegben azonban én azt felejtősnek tartom, mivel olyan közel kell hajolni hozzá, hogy a szemüveg meggátolja ezt a mozzanatot.

Optikával és anélkül is rendkívül feldobja a replika kinézetét, valamint rendkívül sokat segít a közelebbi célok leküzdésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése