2011. június 30., csütörtök

Madbull Noveske KX3 Flash Hider

Éles fegyvereknél rengeteg fajta módja van a torkolattüzek és dörejek csökkentésének. Különböző lángrejtőket és hangtompítókat lehet e célból használni, kisebb nagyobb hatásfokkal. Airsoftban ezeket a tényezőket nem kell figyelembe venni. Itt két dolog miatt érdemes használni, mégpedig ha egy hosszabb tuning csövet szeretnénk elrejteni, vagy optikailag szeretnénk kedvenc replikánkat öltöztetni.
Madbull logó a tüzes malaccal
 Jelen esetben a Madbull gyár lángrejtőjét fogjuk megvizsgálni.
Mint a képen is látható egy igen vaskos, masszív és nagyon nehéz kiegészítőről beszélhetünk. Kézbe véve meglepően nagy a súlya. Hosszabb játékon nagyon érezhető ez a súly többlet.
Festése jó minőségű kicsit fényes fekete szín. A strapát jól bírja. A képen látható hogy az eleje már kopott. Ez nem csoda, mivel mint minden lángrejtő, guggolásnál, CQB-n kapja a kiképzést. Vagy beleáll a földbe, vagy végig húzzuk a falon. Félteni viszont nem kell, mert olyan vastag mágnesezhető fémből van, hogy előbb törik el a puska fém teste, mint ez.
Noveske logo és feliratok
A lángrejtő mind a 2 oldalán kapott valamilyen festést, feliratot. Az egyik oldalt a Madbull gyár logója egy szerintem Erős Pistát kajáló malacot láthatunk, míg a másik oldalon a Noveske Rifleworks logóját, nevét és egyéb típus jelzést.
A lángrejtő elejét nézve lehet látni, hogy mennyire robusztus. A replika elejére felszerelve kb nem is lehet látni a fegyver csövet.
Erős, elnyűhetetlen menet
Rögzítése szabvány 14mm. és bal menetes. Eddig az összes kipróbált M4-es cső menetén stabilan állt, nem lötyögött. Arra vigyázni kell, hogy túl erősen ne húzzuk meg, mivel az anyaga erősebb, mint pl a Classic Army cső menetének az anyaga, és nehogy elnyírja a menetet.
Öblös 2 részből álló kialakítás
Maga az eszköz két részből áll, mivel az eredeti nem csak láng rejtésre, hanem hang elnyelésre is alkalmas. Egy belső menet mentén ketté szedhető.

Megemlítenék egy meglepő dolgot róla, ami az első lövések után mosolyt csalt az én és környezetembe lévők arcára, mégpedig, hogy elég erőteljesen megváltoztatja a az airsoft replika hangját. Öblös ugató hangot kölcsönöz neki, ami pl egy zártabb folyosón kifejezetten ijesztő tud lenni az ellenfélnek. Kérdezték már tőlem, hogy mivel lövöldözöm rájuk? Mozsár ágyúval?
Ezt a hanghatást azonban csak akkor lehet elérni, ha nem nyúlik bele a lángrejtő belsejébe a cső, azaz hosszabb csöveknél ez a feeling elmarad.

Összegzésben csak dicsérni tudom a kialakítása a kinézete és a hanghatása miatt, viszont egy mínuszt azért adnék a súlya miatt, mivel orr nehézzé tudja tenni fegyverünket.

Köszönet Cs-nek a lángrejtőért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése