2011. június 10., péntek

Magpul Rail Vertical Grip (MAGP RVG)

A RIS-RAS rendszerrel ellátott replikák hatalmas előnye, hogy el lehet őket látni vertikális markolattal. Kismillió féle-fajta van a piacon. Én ebből a Magpul cég RVG első markolatát mutatnám be.

RVG markolat a "katalógussal"
A markolat puritán módon egy simi záras tasakban egy 4 oldalas használati útmutatóval érkezett. Nagyon rövid ismertető és a felhelyezés módja látható rajta.
Maga a markolat Dark Eatrh színben pompázik, amely nem annyira rikító (szerintem terepen sokkal jobban megállja színben a helyét) mint a TAN szín. Magpul cég az OD, BLACK és FG színek mellett ezt is nagy számban gyártja. Masszívan egybeszerelt (öntött) maga az RVG. Két combos imbusz csavarral lehet felfogatni szabvány 20mm-es sínre.
Mind a 2 oldala recézett, mely még biztosabbá teszi a fogást. Sínre való felrakás előtt teljesen szét kell szedni a tetején lévő illesztést és csak magán a sínen lehet összeilleszteni. Ez nagy negatívum a felcsúsztatós grippekkel szemben, amiket gyorsan egy pillanat alatt fel lehet juttatni a helyükre, viszont ha egyéb szerelékek, lámpa stb van az alsó sínen, akkor nagy segítség hogy csak ezt kell csavarozgatni.
Illesztés 2 imbus csavarral.
Nagy előnye, hogy üreges kialakítású így jó néhány grammot spóroltak nekünk vele a gyártók. Magában nézve, nem olyan lényeges, viszont egy teljesen felszerelt fém testű M4-esnél hosszú távon nagyon sokat tud számítani, főleg ha a többi tartozék is ilyen mentalitással készült.
Pozitívum a masszív kivitel, a súlyfelesleg elhagyása, a színválasztás és a matt kivitel. Negatívum viszont a tetején lévő illesztési anyaghiba, ami valószínűleg a gyártásnál a keretből való kitöréskor történt. Jobban is odafigyelhettek volna.
Összegezve egy nagyon masszív, jó fogást nyújtó kis méretű grip, mely jó társ lehet egy hosszabb játékon, vagy esetleg egy pörgősebb CQB-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése