2011. június 8., szerda

Element Stubby Killer Hangtompító (Silencer)

Elsőként egy hangtompító replikát osztanék meg. Ugye ebben a sportban kb csak látvány elemként szolgál, de abban nem utolsónak. Ha valaki pl egy hosszabb csövet használna a fegyveréhez, akkor ideális megoldás annak az elrejtéséhez. Na akkor nézzük milyen is ez a cucc...

Az  értelmileg kicsit fejletlenebbek számára szép nagy betűkkel fel van tüntetve az egyik oldalán egyszerű puritán angolsággal, hogy ha 100m-nél közelebb állsz akkor le leszel lőve. Ezt ha airsoftos fejjel nézzük, még igazság is van benne, persze ha az a 100m szélcsendben van és jó magasra tartjuk a puska csövét. :) A másik oldalon ugyan ez (gondolom én) van feltüntetve szép cirkalmas arab betűkkel.

Maga a hangtompító masszív, egyszerű szerkezet és teljesen fém. Egy 108mm hosszú, 96 grammos fém henger, melynek mind a két oldala 14mm-es menettel van ellátva. A menetek óra mutatójával ellentétes és megegyező menettel rendelkeznek. A belsejében 3 db henger alakú szivacs található, mely ugye csak dísz, hangot semmi módon nem halkítja le, mivel a hanghatás airsoft replikáknál nem a csövön jön ki, hanem inkább a fegyver testből.
Ha valaki gépkarabélyra szeretne egy hangtompítót, akkor ezt ajánlom. Nem túl hosszú, viszont CQB-nál mindenképpen meg kell gondolni a felrakását, mivel a megszokottnál lényegesen hosszabb lesz a replika csöve, így elég sok helyen el lehet vele akadni, amit az üreges alumínium test nem fog meghálálni. Én személy szerint használat előtt fekete szigetelőszalaggal szoktam leragasztani a végét, így rengeteg sérüléstől lehet megkímélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése