2011. június 8., szerda

D-Boy Grippod

Az AR fanatikusok valamint már kb az összes RIS-RAS rendszerrel szerelt replika tulajdonosnak megfordult már a fejében, hogy ha már van sín rendszer a fegyveren, akkor azt ki kellene használni, főleg ha ezzel megkönnyíti saját helyzetét is. A fegyver fogásán rengeteget segítenek a különböző első markolatok. Erre mutatnék most egy példát.
A D-Boy zászlaja alatt lehet megvenni ezt a markolatot. Hatalmas pozitívum mellette, hogy nagyon olcsó de pont emiatt azért anyag használatban hagy némi kívánni valót maga után. Mint látható nem egy egyszerű markolatról beszélünk, mivel ez egy kombó. Grip és bipod egyben. Nagyobb súlyú puskáknál, DMR-eknél nagyon sokat tud használni, amikor egy gomb nyomásra le lehet támasztani a fegyvert.

A grippod tetején helyezkedik el a bipodot kiengedő gomb. Megnyomása után egy erőteljes csattanással vágódik ki a bipod, mely a teljes kicsúszás után erő teljesen rögzül a helyén, ami a 6,5 kg-os karabélyomat minden fajta recsegés nélkül masszívan megtartotta. Visszacsukásához egy erősebb nyomás kell és máris a helyére csúszik.
Szabvány 20mm-es sínre lehet felcsatolni.
Felfogatási pont

Kinyitott állapotban

Kioldó gomb. Kesztyűvel is kényelmesen használható
                              
2-3000 ft-ért lehet beszerezni, amiért kapunk egy kényelmes első markolatot és egy bipodot egyben. Hátránya, hogy a felfogatásánál a csavar menete rendkívül gyorsan elhasználódik, de teflon szalaggal gyorsan orvosolható a probléma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése