2011. június 18., szombat

Classic Army Magazine rubber

Aki mid, low, vagy real cap tárakat használ, annál előfordult már, hogy a nagy izgalomban nem találta meg a táron a fogást, vagy ha meg is találta, akkor nem tudta időben kiszedni, így értékes másodperceket vesztett.
Ezt az amerikai hadseregnél és egyéb szerveknél is feltűnt, így találtak rá megoldást. Mondhatjuk hogy egyszerű, de nagyszerű.

Több változat is létezik a tárak kivételének megkönnyítésére a sufni megoldásoktól kezdve, a gyári eszközökig. Én most egy hagyományosabb megoldást mutatok.
Ez a tár "modding" megoldás a Classic Army üzeméből került ki, de rengeteg gyártó ad ki a kezei közül ilyen tár füleket. Kemény, vastag matt színű fekete műanyagból készült, amely igen jól bírja a strapát. Kellően vastag ahhoz, hogy ne szakadjon el könnyen. Több helyen érdesítve is van, hogy a csúszást a felületén minél jobban lecsökkentse. A tárra való felhelyezése egyszerű, csak simán rá kell húzni. A tár kiálló fém részei ezután nem engedik, hogy lecsússzon. Ez nagy pozitívuma, viszont kb képtelenség ezután leszedni magáról a tárról. A fül mérete elég nagy, kesztyűs kézzel is minden fajta nehézség nélkül belefér az ujjunk.
Márka jelzést, egyéb feliratot, nem találunk rajta sehol. Előfordul, hogy miközben a tártartóban tartjuk,akkor a rubber rányomódik a tár testre, így a fület nem tudjuk megfogni.

Műanyag tárakra, vagy olyan fém tárakra amiknek az alján van egy minimális perem, nem húzható rá a rubber.

Jó megoldásnak tartom standard m4-es fém köpenyes tárakra. Rendkívül meggyorsítja a tárazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése