2011. június 22., szerda

D-Boys PEQ (akkumulátor tartó)

Rengeteg fajta módja létezik az AEG-eken való akkumulátor elhelyezésének. Előagyban, tusban stb. Előfordul azonban, hogy még a nagyon kis méretű lítiumos akksik sem férnek el egy apró férőhellyel rendelkező előagyban pl. Erre mutatnak megoldást a AN/PEQ-k.

Maga a szerkezet az éles változatban célmegjelölőként funkcionál, és egy erős lézer kap benne helyet, és általában még lámpa, de ez változó.
Mi esetünkben a D-Boys üdvöskéjéről beszélhetünk. Rengeteg fajta replika létezik ezekből, kisebb, nagyobb méretekben, valamint eltérő kinézettel.
2db tartó kupak és az akkumulátor vezetéke
20mm-es sínre való rögzítés

Anyaga matt fekete és rengeteg felirat található rajta, szóval ezzel már első ránézésre sem lesz probléma. A kialakítása műanyagból történt. Fém részek rajta a szabvány 20mm-es sínre felfogató sín és tartó csavar, a tetején lévő 20mm-es sín, valamint az elején elhelyezkedő érdes felületű tartó csavar.

20mm-es sín


Minden kapcsoló kivétel nélkül csak imitáció. Nem a legszebb kivitelezés, de a szemet nem bántja. A lézer kimeneteket 2 gumi kupak védi, de ez is csak imitáció, gyakorlati haszna nincsen.

Ami érdekes lehet rajta, az a PEQ tetejére rögzített sín. Bármit lehet rá rakni, bár értelmét nem nagyon látom, mivel utána annyira kiállna a fegyver vonalától, hogy kb nem lehetne használni.


Védő kupak, lézer kimenet imitáció
Akkumulátor rögzítő csavar
 Szétszedése egyszerű. Az akkumulátor vezetékének a kimeneténél a két műanyag tartó pöcköt le kell húzni, az elején a fém gyűrűt ki kell csavarni és máris szét lehet húzni a testet. A PEQ legnagyobb problémája egyébként a már említett két db rögzítő pöcök, ami már egy kisebb elakadástól könnyen leesik. Utána ezek nem sűrűn helyettesíthetőek, így érdemes őket gyenge ragasztóval, ragasztó szalaggal rögzíteni.
Szétszedés után a ki tudjuk húzni a belsejéből az akkumulátor tartó műanyag tartó dobozt, valamint a gyári 1200mAh-es akkumulátor. Azonban ide beférnek az egész testes méretű li-po akksik is.
Visszahelyezése kicsit nehézkes, a műanyag tároló könnyen reped, törik, érdemes vele óvatosan bánni. Ha egyszer benne van a PEQ-ban, már könnyen bírja a gyűrődést. A műanyag tároló elején van egy fém, menettel ellátva, amibe csatlakozik az első hengeres csavar. Dicséretes, mert így legalább nem a műanyagba kell beletekerni.



Végeredményben egy jól összerakott Akkumulátort kapunk a D-Boys-tol, mely feliratokkal jól el van látva, és ha nem akksi tartónak használjuk, kellemes dísz az AEG-ünk elején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése